Thursday, July 30, 2009

Persbericht Herdenking slachtoffers Iran - comité Stem van Iran30 juli 2009

De strijd van het Iraanse volk voor vrijheid en democratie heeft alweer een hoogtepunt bereikt. Vandaag op de 40e dag van de gruwelijke moord op Neda Agha Soltan en andere protesteerders zijn mensen, ondanks het verbod, bij elkaar gekomen om de slachtoffers te herdenken en hun onvrede weer te uiten. Veel mensen, onder wie de bekende regisseur Jafar Panahi, zijn daarbij gearresteerd.
Het dodental zoals toegegeven door de autoriteiten is inmiddels tot 30 gestegen, hoewel het volgens de mensenrechtenorganisaties veel hoger ligt. De Iraanse regering heeft een verbod gelegd op elke vorm van begrafenisceremonie of herdenking dan ook, zelfs voor de families van slachtoffers. Daarom hebben Iraniërs in tientallen grote steden wereldwijd herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd.
Het comité "Stem van Iran", een initiatief dat op geen enkele wijze is verbonden aan een politieke partij of organisatie, heeft een manifestatie georganiseerd op het Beursplein in Amsterdam aanstaande vrijdag 31 juli om 20.00 uur en heeft iedereen uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

No comments:

Post a Comment

شرکت ندای ایران در اعتصاب غذای لاهه